Відкритий конкурс на кращий дизайн-проєкт «Парк відпочинку для дорослих та дітей села Лозуватки»
опубліковано 06 квітня 2021 року о 20:30

ПОЛОЖЕННЯ

про відкритий конкурс на кращий дизайн-проєкт 

«Парк відпочинку для дорослих та дітей села Лозуватки» 

1. Загальна інформація 

1.1.  Відкритий конкурс на кращий дизайн-проєкт «Парк відпочинку для дорослих та дітей села Лозуватки» (надалі – конкурс) проводиться громадською організацією «Криворізька фундація майбутнього» у партнерстві з Лозуватською сільською радою (надалі – організатори) за фінансової підтримки ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» Групи Метінвест. 

1.2.  Мета проведення конкурсу:

     1.2.1 виявлення й просування успішних рішень у дизайні середовища об’єднаних територіальних громад;

     1.2.2 організація додаткового культурно-просвітницького та рекреаційного простору для жителів і гостей громади;

     1.2.3 розвиток і пропаганда інноваційних підходів і рішень у сфері ландшафтного дизайну; 

     1.2.4  підтримка й створення умов для самореалізації мешканців;

     1.2.5 сприяння розвитку туристичної привабливості територій Лозуватської сільської ради.

1.3.  Для участі в конкурсі запрошуються юридичні особи всіх форм власності. 

1.4.  Кожен учасник конкурсу може представити один проєкт на конкурсну тематику (із зазначенням кошторисної вартості проєкту). До кожного підготовленого проєкту мають бути представлені окремі конкурсні матеріали, що відповідають вимогам цього Положення.

2. Організація проведення конкурсу

2.1.  Організатором конкурсу є  громадська організація «Криворізька фундація майбутнього» у партнерстві з Лозуватською сільською радою.

2.2.    Графік проведення конкурсу:

•  06.04.2021 - 18.04.2021 – прийом заявок мешканців села Лозуватка на участь у конкурсі ініціатив «Парк моєї мрії».

Конкурс організовує управління освіти, культури, молоді і спорту Лозуватської сільської ради (електронна адреса: kultura.loz@ukr.net).

За результатами конкурсу будуть відібрані кращі ініціативи мешканців, які у подальшому будуть включені в Умови участі в конкурсі на кращий дизайн-проєкт «Парк відпочинку для дорослих та дітей села Лозуватки» 

• 19.04.2021 – 25.07.2021 – прийом заявок на участь у відкритому конкурсі на кращий дизайн-проєкт «Парк відпочинку для дорослих та дітей села Лозуватки»;

• 26.07.2021 – 27.07.2021 – робота конкурсної комісії;

• 28.07.2021 – 31.07.2021 – визначення переможця та укладання договорів (договору) на фінансування першого етапу проєкту; 

•  01.08.2021 - 15.10.2021 - реалізація проєкту;   

•  жовтень-листопад 2021 року – урочисте відкриття першого етапу створення парку.

2.3. За підсумками конкурсу відбирається проєкт, що набрав найбільшу кількість балів.

2.4.  Усі учасники нагороджуються дипломами та пам'ятними сувенірами. 

 

3. Умови участі в конкурсі 

3.1. Учасниками конкурсу можуть бути юридичні особи, які зареєстровані та ведуть свою діяльність на території Дніпропетровської області. 

3.2. У проєкті мають обов’язково відображатися ініціативи мешканців села Лозуватка, які були відібрані, як кращі, згідно конкурсу «Парк моєї мрії». Специфіка (позиціонування) парку села Лозуватки – парк відпочинку для дорослих та дітей (сімейний парк). 

3.3.  Урахування необхідності цілорічного функціонування парку. 

3.4. Повною мірою повинні враховуватися інтереси маломобільних груп населення, у тому числі осіб з обмеженими можливостями здоров'я, осіб похилого віку, громадян з дітьми. 

3.5. До проєктів додається пояснювальна записка із зазначенням кошторисної вартості проєкту, інформація про виконавця проєкту.

3.6.  При розробці проєкту необхідно:

     3.6.1 урахувати наявне архітектурно-планувальне розташування території;

     3.6.2   витримати зональне розташування споруд та малих архітектурних форм у парку, в залежності для якої категорії відвідувачів ця зона призначена. Урахувати паркові зони для всіх категорій відвідувачів.

     3.6.3 зберегти та, за необхідності, розвинути природний ландшафт озелененої території і парку. 

3.7. Малі архітектурні форми мають бути коректно вписані в навколишнє середовище, відповідати функціональному призначенню, бути сучасними, естетичними, визначати стилістику парку.

3.8. Учасник конкурсу, вказуючи персональні дані, погоджується на їх обробку, а також на публікацію прізвища, імені, по батькові та посади в конкурсній таблиці, інформаційних матеріалів у разі перемоги в конкурсі, відповідно до чинного законодавства України. 

3.9. Конкурсні матеріали повертаються учасникам конкурсу протягом місяця за письмовою заявою, спрямованою на адресу організатора конкурсу.

 

4. Вимоги до конкурсних матеріалів 

4.1. Конкурсні матеріали оформляються й приймаються в друкованому вигляді (формат А3 або А2, повнокольоровий) та на електронному носії (формат .JPG, з min дозволом 300 точок). За необхідності допускається оформлення пояснювальної записки окремим файлом у форматі DOC (не більше 1000 слів). 

4.2.  Допускається застосування будь-якої архітектурної графіки. 

4.3. Учасники конкурсу повинні мати всі необхідні умови, можливості, трудові, матеріальні та інші ресурси для комплексного виконання проєкту. 

4.4. Проєкти, представлені заявниками на конкурс, мають містити такі матеріали:

4.4.1 схему й плани розміщення малих форм, візуалізацію;  масштаб, що приймається індивідуально, відповідно до інформативності креслень і схем;

4.4.2 план благоустрою території із зазначенням елементів благоустрою та їх параметрів у масштабі 1:500 з опрацюванням фрагментів у масштабі    1:200;

4.4.3 пояснювальну записку з авторським описом концепції архітектурного рішення, з зазначенням кошторисної вартості проєкту.


5. Порядок участі в конкурсі

5.1. Для участі в конкурсі претенденти в термін до 25.07.2021 включно подають заявки на участь у конкурсі за формою (додаток 1 Положення) та конкурсні матеріали. Заявки приймаються на електронну адресу: go.kfm@gmail.com або за адресою: пл. Визволення, 4, у робочі дні, з 9:00 до 18:00. 

5.2. Організатор конкурсу підтверджує отримання заявки й надсилає присвоєний реєстраційний номер учасника електронною поштою, у відповідь на лист із заявкою.

5.3. Конкурсні матеріали, виконані або подані з порушенням вимог  Положення, до участі в конкурсі не допускаються. 

5.4. Питання відносно участі в конкурсі можна задати представнику організаторів конкурсу за контактним телефоном: +38 O67 678 28 48.


6. Визначення переможця

6.1.  З метою проведення експертизи та оцінки надісланих конкурсних робіт, організаторами конкурсу створюється експертна комісія. 

6.2. Оцінка кожного проєкту здійснюється експертною комісією конкурсу шляхом визначення балів. 

6.3. Переможцем конкурсу визнається учасник, який набрав найбільшу кількість балів за підсумками конкурсу. На розсуд експертної комісії можуть бути відібрані окремі ескізні проєкти для коригування проєкту, що переміг у конкурсі. 

6.4.  Переможець конкурсу  отримує право реалізувати перший етап свого проєкту. Вартість реалізації етапу проєкту складає не більше 2 (два)  млн грн. Перелік робіт, які будуть входить до реалізації першого етапу проєкту, визначає експертна комісія.

6.5. Якщо учасники конкурсу набрали однакову кількість балів,  рішення про переможця конкурсу приймається співголовами експертної комісії.


7. Результати конкурсу

7.1. Результати конкурсу оформляються протоколом.

7.2. Перший етап проєкту має бути реалізовано до вересня 2021 року.

7.3. Організатори конкурсу залишають за собою право використання всіх результатів роботи конкурсу в освітніх, наукових або практичних цілях.

7.4. Реалізовані проєкти-переможці є власністю територіальної громади села Лозуватка, про що буде зазначено в договорі фінансування дизайн-проєкту. 

7.5. Факт надання робіт на конкурс означає згоду з умовами Положення.


8. Експертна комісія конкурсу 

8.1. Персональний склад експертної комісії формується організатором конкурсу.

8.2.  На експертну комісію покладається:

     8.2.1 оцінка результатів і визначення переможців конкурсу; 

     8.2.2 підбиття підсумків конкурсу. 

8.3. Рішення експертної комісії вважається правомірним, якщо в засіданні беруть участь не менше половини від загального складу членів комісії. 

8.4.  Рішення експертної комісії оформляється у вигляді протоколу, який затверджує голова (співголови) комісії.

8.5. Координацію організаційно-технічної діяльності, підготовку засідань і ведення документації експертної комісії конкурсу забезпечує секретар конкурсу, який є членом експертної комісії конкурсу, представник громадської організації «Криворізька фундація майбутнього».

8.6.  Члени експертної комісії конкурсу не мають права брати ні прямої, ні опосередкованої участі в розробці матеріалів, що надаються на конкурс, розголошувати відомості, пов'язані з роботою комісії та оцінкою конкурсних матеріалів, а також брати участь у авторському колективі під час подальшої розробки проєкту.

Положення про конкурс на кращий дизайн-проєкт

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux